Innehållet i skrämshögen

Skämshögen, pile of shame, skrämshögen.

Ni vet, den där högen med spel som man köpt på sig och hade tänkt spela, men aldrig riktigt kommit runt till. Jag tänkte delge min, och försöka se till att arbeta mig igenom den. Nu kan man diskutera termen ‘klarat av’ ett spel, och det är en ganska luddig definition. Spelar man spelet till slutet, till 100% eller tills man tröttnat på det? Vi får se vad det blir. Jag gissar att resultatet kommer variera från spel till spel.

Jag har valt att döpa min till ‘Skrämshögen‘ – dels för att den börjar bli skrämmande stor, och för att vissa spel har legat i den såpass länge att man kan bli mörkrädd för mindre.

Tidigare lista här struken. Den var inaktuell, dåligt uppdaterad och ur fokus. Vi provar något nytt.

Tre olika teman nedan. Någon gång ska jag bli klar med allt på nedanstående lista. Någon gång.
Spel med * efter är avklarade.

Tema japansk “indie”

Fokus på sistone har legat på spel utvecklade av, eller utgivna av AQ Interactive, Marvellous, Game Republic eller From Software. Studios är oftast Cavia, Artoon, feelplus eller internt.

I ingen särskilt prioriterad ordning ligger fokus således på att spela igenom nedanstående, och förhoppningsvis skriva av mig lite om vardera titel.

PS2:
Drakengard (Cavia) *
Drakengard 2 (Cavia) (Påbörjat)
Kings Field IV (From Software) (Påbörjat)

PS3:
Clash of the Titans (Game Republic)
Knights Contract (Game Republic) *
Majin and the Forsaken Kingdom (Game Republic)(Påbörjat)
Nier (Cavia)*
No More Heroes (Marvellous/Grasshopper) *

Xbox360:
Blue Dragon (Mistwalker/Artoon)
Bullet Witch (Cavia) Påbörjat)
Last Odyssey (Mistwalker/feelplus) (Påbörjat)
Ninja Blade (From Software) *
Vampire Rain (Artoon)
Deadly Premonition (Marvellous/Access Games) *

Wii:
Little Kings Story (Marvellous/Cing)(Påbörjat)
Muramasa: The Demon Blade (Marvellous/Vanillaware)
No More Heroes 2: Desperate Struggle (Marvellous/Grasshopper)

Shin Megami Tensei: Persona

Shin Megami Tensei: Persona (PSP) (Påbörjat, dog vid slutboss)
Shin Megami Tensei: Persona 2: Innocent Sin (PSP) (Påbörjat)
Shin Megami Tensei: Persona 3 Portable (PSP)
Shin Megami Tensei: Persona 4 (PS2)

Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon (Äger ej)
Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. The Soulless Army (Äger ej)
Shin Megami Tensei III: Lucifer’s Call (Påbörjat)

Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga
Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2

Yakuza

Yakuza (PS2) (Äger ej)
Yakuza 2 (PS2) (Äger ej)
Yakuza 3 (PS3)
Yakuza 4 (PS3)  *
Yakuza: Dead Souls (PS3) *

4 comments

Skip to comment form

  • KBill on March 14, 2011 at 1:21 pm
  • Reply

  Ouch. Det var en rätt lång lista. Men du behöver knappast skämmas över spel som Suikoden 4 och FFXII. Suikoden 4 var den klart sämsta av alla Suikoden spel. Även Tactics inräknat. Men inte spelat Shenmue? Fyyy ! 🙂

  1. Njet. Inte spelat Shenmue. Dreamcast införskaffades långt efter den var dödförklarad, och jag har aldrig kunnat förlika mig helt med den högljudda skivspelaren samt de fenomenala laddningstiderna. 🙁

   Och, jag tror det finns fler spel att lägga till. Det här var vad jag snabbt kunde inventera och som jag hade hemma. Suikoden 3 borde nog också upp. De spelen mådde inte bra av en flytt till tre dimensioner. 🙁

   Och hej förresten! 😀

    • KBill on March 14, 2011 at 3:06 pm
    • Reply

    Ja ja glömde ju säga hej. HEJ 🙂

    Då förstår jag. Men eftersom Sega är rätt duktiga på att re-release’a sina spel så skulle det inte förvåna mig om man inom snar framtid kommer kunna lira Shenmue spelen på PSN eller liknande.

    Njaa jag håller inte riktigt med. Jag älskade Suikoden 1 o 2 (gör fortfarande för den delen) men 3an var faktiskt min favorit i serien. Spelade faktiskt igenom det igen för inte så länge sedan. Har börjat beta av massa Ps2 spel som har legat i min “pile of shame”. Så av bara farten lirade jag igenom Suikoden 3 igen 🙂

    Inte lika bra nu kanske men det håller fortfarande.

  2. Jag håller med, Suikoden 4 är helt klart det sämsta i serien… Fast jag gillar inte Tierkries så mycket heller.

   Har inte heller spelat Shen Mue! Blörgh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.