Om

Bloggen “I explewd” föddes ur behovet av att ofiltrerat kunna skriva av mig om spel, spelbranschen och andra tillhörande fenomen. Att inte kunna framföra sin röst i detta brus av information överallt var en bärande punkt. Men även att ha ett mer digitalt hem att hänvisa intresserade till, såklart.

Jag är en nörd på [nuvarande_årtal – 1977] år, och har spelat spel i olika former sedan väldigt ung ålder. Utöver viss exponering till arkadmaskiner på pizzerior, gatukök eller arkadhallar så formades min spelsmak initialt tack vare Commodore 64 och ZX Spectrum. Därifrån var steget vidare till Nintendo Entertainment System och Amiga ganska självklara.

Utöver spel är följande laster ganska framträdande: Webbutveckling, programmering, koffein, nikotin, bra böcker, filmer, rollspel, musik och tv. Ganska normalt, med andra ord.

Halkade in på det här med internet efter ett ganska gravt BBS-beroende, och när en ~lokal organisation började erbjuda dial-up linuxskalkonton som kunde kommunicera med INTERNET öppnades bokstavligt talat en ny värld. Det var någonstans runt 1992-1993. Min första hemsida byggdes med hjälp av pico, fulhack och var snyggast att surfa på med lynx. Internet var lite roligare på den tiden.

Arbetar just nu som mjukvaruutvecklare med fokus på ehandelsapplikationer mot ekonomisystem.

Skriver nyheter och recensioner för Eurogamer.se.

facebook: http://www.facebook.com/apekatt
linkedin: http://se.linkedin.com/in/fredrikjohansson
twitter: http://twitter.com/#!/explewd
email: apekatt kanelbulle gmail punkt com

Illustrativ bild: