Sly 2 – Band of thieves

Sly Cooper och gänget med misfits återkommer i uppföljaren till Sly Cooper and the Thievius Raccoonus.
Även denna körde jag i högupplöst remake-version.

Det rekommenderas kanske inte helt att maraton-spela igenom den här serien, då man ganska lätt kan tröttna på spelmekaniken och karaktärerna. Murray och Bentley är tillbaks, precis som poliskommisarie Carmelita, och återigen ska man jaga rätt på $generisk_plotdevice utspritt över ett par olika banor. Lite bättre minispel och pussel gör det här till ett bättre spel än ettan, särskilt i kombination med att man plötsligt kan ta lite mer stryk innan man går därhän.

Men, precis samma klagomål som kan riktas mot ettan kan riktas mot detta. Kamerakontroll och hoppmekanik är allt annat än exakt. Minispelen blir efter ett tag ganska tråkiga och känns onödigt utdragna. Men, det var ganska kul att äntligen få uppleva spelet som när det kom ut hamnade i skuggan av Jak & Daxter och Ratchet & Clank-serien. Jag förstår dock varför det gjorde det. De andra spelserierna känns faktiskt lite bättre. Men jag antar att det mestadels är nostalgi som pratar nu, hade det kommit remakes av dessa två serier så hade de nog också känts relativt primitiva och begränsade med dagens mått mätt.

Se även min recensionspolicy