Karaktärsporträtt, 1

Efter en kortare frånvaro kommer jag tillbaks. Den här gången med ett nytt tema – karaktärsporträtt.

Tänkte lite kort presentera ett par karaktärer som genomlevt kortare eller längre äventyr. Jag kan väl redan passa på att be om ursäkt för min fantasilöshet vad gäller karaktärsnamn. Ni vill inte veta hur många karaktärer, i hur många spel som fått det hedervärda namnet ‘Bajs’. Det är många. Dock inga av nedanstående.

Demon's Souls, NA

Demon's Souls, NA. Soul Level 132. Knight. Extraknäcker dock ganska tungt som magic user.

Vi börjar med nordamerikanska Demon’s Souls. Det här är “apekatt”, en knight. Hon har kämpat ganska hårt för sin överlevnad, och är inte alls lika långt kommen som sin europeiska kusin nedan. Detta då jag schabblade till det litegrann med valet av uppgraderingar när jag levlat upp. Hennes egenskaper är kanske inte helt ändamålsenliga. Just nu sitter hon fast i New Game+, och kommer inte riktigt förbi Valley of Defilement. Ska ta ett ryck någon gång. Uppdatering: Fel av mig. Hon var inte alls fast där, jag hade bara fått för mig att grinda lite material därifrån. I själva verket var det Penetrator Archstone hon var fast vid. Det är dock åtgärdat nu, och det är dags för tredje vändan genom spelet. Boletarian Palace, 1.1, tog cirka 20 minuter utan dödsfall, trots att jag inte rört spelet på närmre ett halvår. 😀

Vitality 32, Intelligence 30, Endurance 31, Strength 36, Dexterity 30, Magic 24, Faith 18, Luck 11.
Utrustad med Dark Silver Shield, Northern Regalia, White Bow+4.
Character Tendency: Pure white.
Spelad tid: 126 timmar, 54 minuter.

Demon's Souls, EU

Demon's Souls, EU. Soul Level 168. Hunter.

Det här är då ‘apekatt’, en hunter i europeiska Demon’s Souls. Han har klarat sig betydligt bättre än sin amerikanska kusin. Soul Level 168, och är väl någonstans i New Game++++, skulle jag tippa. Har lyckats samla ihop alla troféer med denna karaktär iallafall.

Vitality 41, Intelligence 18, Endurance 42, Strength 46, Dexterity 42, Magic 18, Faith 20, Luck 21.
Utrustad med Dark Silver Shield, Northern Regalia, Sticky Compound Bow+5.
Character Tendency: Pure black.
Spelad tid: 152 timmar, 39 minuter.

Commander Shepard Shepard

Commander Shepard Shepard. Ja, fantasin brast lite efter tidigare två karaktärer i PC-versionen haft mer eller mindre seriösa namn. Om nu 'Bice Shepard' kan anses vara seriöst.

Commander Shepard Shepard. Tidigare Spectre. Här fångad på en bar tillsammans med sina tvivelaktiga kompanjoner Kasumi Goto och Garrus Vakarian.
Hennes resa är ännu inte över, hon letar efter fler kompanjoner innan hon ska rädda universum. Igen.