Dagens i-landsproblem: Ofärdigspelade spel.

Kära bloggen,

Jag har ett problem. Låt mig illustrera det nedan med en bild.

Aktiv skämshög

Den “Spelar spelet aktivt” delen av skämshögen

Såhär ser alltså min “aktiva” spelhög ut, bortsett från vissa digitalt nedladdade spel som inte gick att fotografera. Parasite Eve, Persona 1 och några PSN-spel ligger i den kategorin.
Jag trodde jag kunde jonglera spel ganska okej, men vissa insikter säger mig att så inte är fallet.

Från vänster till höger, i rask ordning, och med undanflykter till varför de inte spelas aktivare:

Golden Sun: Dark Dawn – den perfekta uppföljaren till två riktigt bra spel. Har dessvärre blivit liggande ett tag, och då jag plockade upp det igår så hade jag naturligtvis
glömt bort precis allt, och visste varken vem jag var, var jag var eller varför. Bra jobbat, Fredrik.

Valkyria Chronicles 2 – Ja, alltså. Det kom ett litet spel som heter Tactics Ogre ivägen. Jag vet inte riktigt var jag är i VC2, men jag tror jag börjar närma mig slutet. Ska kanske ta och spela klart det någon dag. Hm.

Majin & The Forsaken Kingdom: Ja, alltså. Det kom ett litet spel som heter Valkyria Chronicles 2 ivägen.

Mass Effect 2: Ja, alltså. Efter att jag klarat all ny DLC så blev det lite tröttsamt att göra samma saker igen som jag gjorde för inte så fasligt länge sen. Och så fanns ju Majin bara stående där.

Dead Space 2: Förvisso genomspelat en gång. Men jag vill spela igenom det fler gånger. Jag vill köra Severed. Jag borde köra Dead Space: Extraction. Men jag skyller på att jag behöver läsa Dead Space: Martyr först, samt se andra animerade filmen. ( Ja, ursäkter fungerar alltid. Särskilt dåliga sådana… )

Sly Trilogy: Men jag körde ju igenom de två första spelen i sträck, blev lite utbränd. Bara en liiiiiiiten paus nu.

Prince of Persia Trilogy: Maken till lat uppkonvertering har jag nog inte sett. Tappade suget helt. Next.

Assassins Creed: Brotherhood: Åh, ny DLC har kommit. Jag borde. Och så lite mer multiplayer. Fast det finns ju så mycket annat …

Enslaved: Jag vill spela Piggsys Perfect 10. Tro mig, jag vill. Men jag får inte köpa det. Inte i en version som fungerar ihop med mitt spel. Jag är inte helt pepp på att slänga ut mer pengar bara för att kunna spela ett DLC-paket. Fast jag borde. Men det finns ju så mycket … annat.

Borderlands: Fortfarande inte klar med Mad Moxxi-uppdragen. Inte levlat upp till 69. Jagar såvitt jag vet hjärnor just nu. I spelgenomgång 2.5, vilket gör att jag helt plötsligt får FETT med pisk, men å andra sidan hittar riktigt feta jävla vapen. Men jag har ju inte riktigt tid… Eller så. Yeah. Så var det.

Tactics Ogre: Tar en paus. 70 timmar in. Behöver något lite mer lättsmält just nu.

Demon’s Souls: Blir man någonsin färdig? Efter en längre paus från US-utgåvan dök jag tillbaks för någon månad sen. Och spelet har lockat sedan dess. Visst ska det väl gå att plocka en platinum-trophy till. Det hade sett fint ut.

Det som är ‘mest’ aktivt just nu är Dragon Age 2. Det ska jag fanimej spela igenom innan jag rör något annat spel.
Nej, just ja. Det trillade in någonting som skulle recenseras. Och så har jag ju Parasite Eve att spela på PlayStation Portable. Och snart kommer 3rd Birthday. Och sen …

 

Inte konstigt man går omkring och känner sig lite spelutbränd. För många spel, för lite tid, för många dåliga ursäkter. Vad gör man åt det här, kära bloggosfär? Var börjar jag reda upp i träsket? Vad ska jag spela först, och varför? Hur gör ni? Frågorna är många. Svaren lämnar jag upp till er, för jag vet fanimej inte. 😀

postscript: Red Dead Redemption borde kanske varit med på bild. Inte klar med “Undead Nightmare” än.

9 comments

Skip to comment form

  • Lania on March 24, 2011 at 9:27 pm

  Jag säger, spela klart ME2. 🙂

  Eller – fokusera på ett, max två spel. Kör dem och bara dem i en vecka, bortse från andra spel som lockar. Kanske hinner du klara nåt spel på den tiden? Och om inte, så kanske du finner dig involverad i dess story att du kanske vill fortsätta en vecka till?

  Det kanske handlar om att lura hjärnan. Just nu är din hjärna inprogrammerad på att vara ADHD-aktig, och titta där och vad är det och vad ska jag börja med nu?

  Nya utsikter, ny hinder att ta sig över. Men nu är spelen ett hinder i sig. Du kanske ska testa mitt förslag i alla fall, med start nästa vecka? Det skadar väl inte att försöka? 🙂

   • Fredrik on March 24, 2011 at 9:37 pm
    Author

   Jag tackar för tipsen! Och ME2 ligger högt upp på listan. Efter Dragon Age 2. Och efter det jag ska recensera nu. Jag måste ju kanske helst bli klar med ME2 innan ‘The Arrival’ dyker upp?

   Det värsta är att det här är ett ganska nytt fenomen för mig – oförmågan att spela färdigt spel, bli distraherad och plocka upp något nytt.

   Det visar sig litegrann i “klarade spel”-listan. (https://blog.explewd.se/klarade-spel/) – jag har i princip inte spelat färdigt ett enda spel under februari eller mars. Jag skyller på stress. Men att fokusera på en sak i taget är nog lösningen. Skall nog börja med det. Eller två. Ett stationärt och ett portabelt. Det får bli kompromissen.. 🙂

 1. Andas. 😀

  Jag brukar köra ett storydrivet och ett inte/mindre storydrivet. Högst två i taget alltså. Har man många storydrivna spel igång samtidigt blir man helt förvirrad, iallafall jag blir det. Spel som inte har någon story eller t.ex plattformsspel eller pusselspel som sällan brukar ha nån story värd att hålla reda på iallafall, går att köra flera av också, såklart. Men då gäller det att inte ge upp för lätt.

  Jag skulle börja med det jag vet med mig om var “först i kön” så att säga.

  Koncentrera dig på ett fåtal och kör hårt igenom dem. Jag är typ ett år eller två efter “alla” i spelvärlden för jag struntar i alla måsten med nya spel. Jag kommer dit när jag kommer. Och då får man fler spel till ett lägre pris!
  Slit inte ihjäl dig i målet att ta in alla upplevelser på samma gång, för det går ju bara inte.

  Heja heja!

   • Fredrik on March 24, 2011 at 9:40 pm
    Author

   Nej, det känns ju onekligen lite dumt att bli stressad av “för många spel”. Men det är lite så det känns. Att ta ett steg tillbaks och fokusera på en sak i taget är nog lösningen.

   Två i taget fungerar – det brukar kunna gå ganska bra, sålänge de inte är alldeles för lika. Det gick utmärkt att köra [valfritt stationärt storydrivet] och Valkyria Chronicles 2, t.ex. Men någonstans gick någonting fel.

   Och, träna bort “måste-spela-senaste” behöver jag nog återfokusera på.

  • Ina on March 24, 2011 at 10:18 pm

  Sådär har jag det konstant. Just nu spelar jag dessutom en himla massa The Sims, spelet utan slut! Hur ska jag få nåt gjort när jag sitter och petar i ett spel utan slut!?

  Jag vill kunna bolla ett stationärt spel och ett bärbart. Det är ett mål jag vill nå. Oftast tröttnar jag på spelen jag spelar för tillfället, vill ha en ny “fix” hela tiden. Svårt att göra annat än följa känslorna eftersom det ju ska vara roligt att spela, inte något man är tvungen att göra. Iofs vet jag inte om det blir roligt hur man än gör om man håller på som jag 😛 Man har inte kul när man hoppar mellan spel, men man kan inte heller tvinga sig att spela något. Ugh.

  Lycka till med att bena ut den där högen O:

  • Fredrik on March 24, 2011 at 10:29 pm
   Author

  Nej, men precis sådär är det ju. Ny fix. Även om det gamla är precis sådär bra som det behöver vara. Jag begriper inte.

  Och jo, det skall ju vara roligt att spela. Men när man känner sig stressad över att man har för många spel, känner sig ‘meh’ inför de flesta spel, eller helt enkelt låter bli att spela för att man inte kan välja något så är det inte kul längre.

  Dock, kul att det inte bara är jag som lider av problemet. Det hjälper 😀

  Jag tror min lösning blir: Köp inga nya spel förrän högen är tom. Färre frestelser -> färre felsteg. Iallafall i teorin? 😀

   • Lania on March 24, 2011 at 10:30 pm

   Jag tror inte jag skulle palla att inte köpa spel! Jag menar, jag vill ju i alla fall veta att de finns där och väntar på mig. I en butik där de kan ta slut väntar de ju inte. 🙁 Som du också har märkt… Jag säger, köp spel! Men lämna dem inplastade. 😉

   BTW, har du beställt FF III och IV till DS än?

    • Fredrik on March 24, 2011 at 10:35 pm
     Author

    *host*

    Ser det ut som jag behöver fler 40-50timmars-spel som frestar mig? 😉

    ( Nej, inte beställt. Behöver få lön först. 😀 )

    Lämna inplastade. Briljant idé. Att bryta upp plasten är ju ett kontrakt för att spela spelet. Sålänge det är inplastat finns kanske inte tvånget där. Hmm. Jag ser en plan.

  • Lania on March 24, 2011 at 10:29 pm

  Tycker det låter som en bra idé att köra ett portabelt och ett stationärt spel. (Fast kör inte fast nu med tanke på hur mycket portabelt det finns för april månad. Fokus! ;))

  Jag skulle också vilja göra så. För ett portabelt spel kan jag alltid ta med mig till Ninjapojken. Har inte prioriterat att åka hem till honom så mycket sedan jag grabbade tag i spelandet på riktigt. ;D Och jag gillar ju att sitta med min stora TV i min soffa. HAHAHA, jag är en usel flickvän. Eller nej förresten, det är jag inte, jag är great, men skitsamma! XD

  Anyways, det känns som att jag är på rätt spår med mina spel, även om jag bara kör ett åt gången för tillfället. Men det kan alltid ändras. 🙂

Comments have been disabled.