Helgens aktiviteter, vecka 15

Aya Brea - 3rd Birthday

Aya Brea – 3rd Birthday

Precis som jag förutspådde så verkar April gå PlayStation Portables tecken.
Senaste två veckorna har jag mestadels spelat portabla spel. Två recensioner har gått upp på eurogamer.se – till Dissia 012 Final Fantasy respektive The 3rd Birthday.  Ni kan läsa båda två via länkarna till eurogamer.se.

Båda två kittlade min inre Square-fanboy, fast på olika sätt. Reaktionerna blev därefter. Jag gillar inte helt SquareEnix närmast maniska försök till att slå mynt av nostalgi och fanboyism, men skall samtidigt inte kasta sten i glashus. Jag vet inte hur många nyutgåvor av Final Fantasy-spel jag har dubletter eller tripletter av.

Jag tog dock tag i mig själv och startade min PlayStation 3 igår, efter att ha knappt rört den på två veckor. Mass Effect 2 – The Arrival är nu avklarat, och det var ju ganska miserabelt kort. Nu ska jag bara klara av huvudstoryn också. ( Jag har redan spelat igenom spelet till PC, nu kör jag det mestadels för att få se de dlc-paket jag inte köpt till PC… )

Edit: Okej, där var huvudstoryn också slut, Igen. Nu får Mass Effect 2 hamna på hyllan ett tag, innan det blir läge för en Insane MaleShep-genomspelning.

Vad som kommer spelas efter det vetefasen. Jag har fortfarande ett par spel i skämshögen och ett gäng ofärdigspelade spel att ta itu med. Någonting säger mig att det är en bra idé att försöka beta av dessa innan Final Fantasy IV, Portal 2, Persona 3 Portable och andra stora, bombastiska saker börjar trilla in. Jag kanske skulle börja med att försöka avsluta första Parasite Eve. Är hopplöst fast på slutbossen. Eller kanske återuppta Xenogears. Eller …