En dåres (?) försvarstal

De eminenta herrarna borta på spelografi.se hittade tydligen hit, och det är naturligtvis smickrande. Vad som är lite mindre smickrande är kanske att dom tar på sig ansvaret att sätta mig på plats, eller för att använda deras ord “passar på att ge en viss multiplayerhatare en snabb känga”. Mamma, mamma. Jag är känd nu. Jag diskuterades på radio. Errrh.

Jag finner det fascinerande hur man från ett kort blogginlägg (edit: kanske skulle länkat) kan säkerställa att jag hatar multiplayer. Jag hatar inte multiplayer. Jag finner det bara ointressant i de flesta fall. Att det är ett vinnande koncept tilltalar säkert många, men det tilltalar inte mig för fem öre.

Jag har full respekt för människor som livnär sig på sin Starcraft-karriär, eller är världsbäst i whatever-multiplayer-floats-your-boat.

Som tur är verkar herrarna förstå några av mina poänger, om inte alla. Benämningen “multiplayerfokuserade” syftar tillbaks på de första styckena – där jag uttryckligen nämner förstapersonsshooters. Men, eftersom min grammatik och stavning enligt herrarna är usel så kanske det gick förlorat. Det kan jag väl ta på mig är mitt fel.

Men överlag verkar ni ha missförstått grundpoängen med inlägget. Mitt spelande är mitt. Jag vill inte dela det med någon. Precis som onani. Så enkelt var det.

Jag är inte “världens bäst” på svenska, men gick ut gymnasieskolan med en 5:a trots allt. Dock orkar jag inte helt bry mig om helt korrekt grammatik eller meningsuppbyggnad i bloggformat. Det blir mycket talspråk-fast-i-skrift. Det är jag medveten om.

Tanken bakom blogginlägget, i denna högst personliga blogg var inte att hata multiplayer. Det var för att förklara mitt ointresse av multiplayerfokuserade shooters överlag. Punkt.

Jag kan acceptera att olika typer av spelare gillar olika spel, men det jag direkt ogillar med herrarna spelografis taktik är fyrfald:
1) Det länkas inte till inlägget. Jag hade ingen möjlighet att förklara eventuella missförstånd innan ni kände ett behov att “ge mig en känga”.

2) Ni verkar ha missförstått inlägget ganska grovt. Fine. Jag hoppas jag kan förklara det med ovanstående.

3) Retorik såsom ‘jox’, ‘pissa på’ , ‘inte tänker till lite extra’ och ‘lillpojken’ är bara löjeväckande retorik. Att jag tar till starka ord för att förklara min syn på multiplayer ger inte er rätten att kritisera mig eller mina åsikter med samma ord.

4) Hela processen “Vi pissar lite på dig, men sen frågar vi om du kan förklara din ståndpunkt” är bara jävligt omoget. Ursäkta språkbruket.

Hade ni dragit iväg en kommentar eller lite frågor innan avsnittet hade jag gärna ställt upp och diskuterat saken. Får jag ett civiliserat svar på detta inlägg kan jag nog fortfarande tänka mig att göra det.

(edit: Jävla stavningsfel överallt…)

5 comments

Skip to comment form

 1. <3

  Ok, vi kunde länkat (mitt fel) och kanske kommenterat till ditt inlägg. Det hela var ju bara en kort kommentar med en nypa saltig humor vilket jag antar att du förstår).

  Much love

 2. Men detta är ju lysande, nu verkar vi vara på samma sida även om vi tycker olika. Att vi är lite grova i munnen är bara vår natur. 🙂

  Kul att du ger ett vasst svar tillbaka, hoppas som sagt att du kan gästa vår podcast och snacka lite skit med oss. Langa ett mail med kontaktuppgifter (och saker du vill tala om) om du är sugen till: podcast@spelografi.se

  Tack för en kul debatt!

  MVH

  /Christian

   • Fredrik on April 12, 2011 at 9:01 pm
    Author

   Det känns lite för ensidigt för att kunna kallas debatt. Ni angriper mina åsikter. Jag motiverar vissa saker och ställer viss kritik tillbaks. Ni håller tyst. Är det debatt? Jag vet inte riktigt.
   Jag ska fundera lite på podcastidén. Men, som sagt borta hos er. No hard feelings. Det här var lite kul trots allt. 😉

 3. Jag känner inte att jag angrep dina åsikter, snarare pratade om dem, med humor och med helt motsatta åsikter i ryggen.

  Sen att man har ett kontroversiellt sätt att framställa sig och att folk kanske blir lite överrumplade, det är en sak. Jag är nog rätt van 🙂

  Still much love

   • Fredrik on April 12, 2011 at 9:28 pm
    Author

   Som jag skrev elsewhere – jag såg inte humorn i det. Men jag blev heller inte särskilt sårad av det. Det hade bara varit kul om ni issuat den öppna challengen innan ni pissat på mina åsikter. 😉

Comments have been disabled.