Ett år senare

Lagom till att året skiftade och det var stiltje på nyspelsfronten borde jag ha kommit ihåg att fira att bloggen fyllde 1 år gammal ( första posten skrevs 9:e januari 2011), men det glömdes helt bort. Antagligen då jag hade fullt upp med Deadly Premonition och Alan Wake.

Jag minns inte riktigt varför jag startade bloggen, men jag antar att jag kände någon form av behov av att spy ur mig ord om spel och spelbranschen. Samt för att försöka hålla någon form av koll på vad jag ägde för spel, vilka spel jag hade klarat, och för att kunna delta i diskussionerna.

Att ge sig in och kommentera i andras bloggar utan att kunna fylla i ‘Hemsida’-fältet tog alltid emot. Vem är jag att kritisera någons åsikter utan att själv kunna komma med åsikter och inbjuda till kritik? Jag ville inte degradera mig till att bli ännu ett anonymt troll på internet.

Sagt och gjort, bloggen föddes. Sedan dess har det postats 89 inlägg av varierande längd, fokus eller språklig korrekthet (och 439 kommentarer!).

Ett par taggar eller kategorier har bara använts någon gång – och jag behöver nog evaluera om deras existens är berättigad i framtiden. Finns det liksom ett intresse av något så banalt som porträtt av spelkaraktärer i de spel där man själv får ge sig på att modda utseende? Särskilt när de tas off-screen med en kamera? Jag är tveksam.

Ett par felaktiga drag genomfördes – jag försökte t.ex. föra någon form av speldagbok (Final Fantasy 7, Shin Megami Tensei: Nocturne), men eftersom jag är en apa som inte riktigt kan följa upp på saker så blev de oavslutade.

Däremot lär det fyllas på i både ‘Skrämshögen‘, ‘Fuck you, spelutvecklare‘ och ‘Bortglömda skatter‘. Ett par recensioner lär också dyka upp vad det lider, om jag hittar intressanta spel nog samt tiden att spela igenom dessa. Kan jag inte posta saker ofta får jag försöka sikta på djup, eller insikt. Det är ju åtminstone en hedervärd inställning.

Som jag nämnde i forumtråden “Skämshögen – reloaded” hos Eurogamer :

“Fokus på sistone har legat på spel utvecklade av, eller utgivna av AQ Interactive, Marvellous, Game Republic eller From Software. Studios är oftast Cavia, Artoon, feelplus eller internt.” 

I ingen särskilt prioriterad ordning ligger fokus således på att spela igenom nedanstående, och förhoppningsvis skriva av mig lite om vardera titel.

PS2:
Drakengard (Cavia) *
Drakengard 2 (Cavia) (Påbörjat)
Kings Field IV (From Software) (Påbörjat)

PS3:
Clash of the Titans (Game Republic)
Knights Contract (Game Republic) *
Majin and the Forsaken Kingdom (Game Republic)(Påbörjat)
Nier (Cavia)*
No More Heroes (Marvellous/Grasshopper) *

Xbox360:
Blue Dragon (Mistwalker/Artoon)
Bullet Witch (Cavia) Påbörjat)
Last Odyssey (Mistwalker/feelplus) (Påbörjat)
Ninja Blade (From Software) *
Vampire Rain (Artoon)
Deadly Premonition (Marvellous/Access Games) *

Wii:
Little Kings Story (Marvellous/Cing)(Påbörjat)
Muramasa: The Demon Blade (Marvellous/Vanillaware)
No More Heroes 2: Desperate Struggle (Marvellous/Grasshopper)

Ett bidragande skäl till tystnad då och då är att jag sedan mars förra året fått 27 (snart 28) recensioner publicerade hos Eurogamer – hela listan finns här. Känns lite bizarrt att se att man vissa månader plöjt igenom ett flertal spel i princip parallellt eller i tät följd. Lite snabbt räknat ur “klarade-spel”-listan påvisar att jag spelade igenom 52 förra året, dvs drygt ett i veckan. Helt galet.

Nåja. Ett år gick kvickt. Nu förbereder jag mig på nästa spelår. Hoppas ni hänger med. 🙂

— Fredrik

8 comments

Skip to comment form

  • Gnoit on February 20, 2012 at 10:14 am

  Damn, 52 spel och jag som tyckte mina 20 var mycket….

   • Fredrik on February 20, 2012 at 12:05 pm
    Author

   Det värsta är att jag kan ha räknat fel. Vissa var förvisso eftersläpare från december 2010 – men avslutades först efter nyår. Men jag har såvitt jag vet inte alltid tagit med små, nedladdningsbara spel. Så siffran kan vara högre. Huga. Spelar för mycket? Kanske. 😉

    • Gnoit on February 23, 2012 at 8:32 pm

    För mycket skulle jag inte säga, men mer avundsjuk att inte jag kommer upp i den siffran! 🙁

  • NuYu on March 4, 2012 at 1:51 pm

  Jag har varit här inne och tittat förut, och jag gillar din blogg. Tycker du kan lägga till MindJack av feelplus på listan, går att hitta för runt femtiolappen och har skrivits av som ett fruktansvärt dåligt spel av de flesta. Eurogamer däremot, skrev en recension som visade att det finns helt andra sidor av spelet än som enbart generisk, enformig cover-shooter.

  MindJack är nämligen ett av de få spel som vågar experimentera med spelarens roll i spelet, på liknande sätt som exempelvis Deadly Premonition, och det har ett fantastiskt koncept och väcker tankar; att enbart avfärda storyn vore att blunda för det fellplus faktiskt försöker och till viss del lyckas med här. Men få gav det chansen det förtjänade. Jag tror du kan finna det intressant.

   • Fredrik on March 4, 2012 at 5:33 pm
    Author

   Tack för kommentaren!

   MindJack har definitivt funnits i åtanke, men jag har inte hunnit plocka upp det eller ta ställning till det. Men baserat på vad du skrivit så får jag nog tänka om och faktiskt ta och införskaffa det. 🙂

   • Fredrik on March 10, 2012 at 2:01 am
    Author

   Tack för tipset! Plockade upp MindJack nu i veckan och har precis avslutat första fyratimmars-sessionen med spelet. Det här är trasigt, brokigt men ack så intressant. Riktigt kul strider – mindhackandet ger en klart annorlunda dimension till strider. Ser fram emot att spela klart det och se om det kan bli en lite längre bloggpost om det. 🙂

  • Ina on May 21, 2012 at 7:02 pm

  Sen till festen? Jag? Nejdå! Eller? Ehum… grattis i efterefterskott 😛

  Jag skiter i varför du startade bloggen. Det viktiga är ATT du gjorde det 😀 Den är en av de få jag fortfarande läser (och jag ska bli bättre på att kommentera!) och alltså en av mina favoriter. Få skriver så träffsäkert som du!

  “Finns det liksom ett intresse av något så banalt som porträtt av spelkaraktärer i de spel där man själv får ge sig på att modda utseende?”
  *vinkar* Här! Hallå! Gimme! Mermermer sånt! 😀

  Saknar FF7-dagboken 🙁 Men vet hur det ofta blir. Det är ju inte bara du som försökt detta senaste året och inte skrivit klart 😛 Har själv försökt mig på liknande saker och det håller sällan hela vägen till slutet av spelet. Säger jag samtidigt som jag återigen tänkt ge mig in i den grejen 😀 (Med F:NV)

  Jag vill ovckså klara ett spel i veckan! (och det är i princip vad jag planerat att göra framöver!) Spelas det lika mycket sedan detta skrevs? Rätt så mycket så, va?

   • Fredrik on May 21, 2012 at 9:02 pm
    Author

   Äsch. Det här är en blogg. Festen stänger aldrig. Öppet dygnet runt (förutom när servrar är ledsna) ;D

   Om du spanar in det senaste inlägget ser du lite karaktärsporträtt, faktiskt. Jag kom faktiskt ihåg att fortsätta med det, även om det primärt blivit via Instagram på sistone. 😉

   FF7-dagboken är nog permanent bordlagd, tyvärr. Jag är sur på det spelet av [anledning], och har dessutom tagit för lång paus. Men, det kanske kommer något annat. Någon gång. Jag ska bara försöka bli lite bättre på att INTE påbörja saker som inte kommer slutföras. (Såsom skämshögar? ;D )

   Ett spel i veckan? Ja, jag tror jag lyckats hålla det tempot vid liv fortfarande. Vissa veckor/månader lite mer än ett spel i veckan. Sen är ju frågan vad man räknar som ett spel. Att likställa Skyrim med Journey i ‘done, dealt with’ är ju lite orättvist. Men det har blivit en hel del stora, tidskrävande saker det här halvåret ( Skyrim, FFXIII-2, Last Story, Yakuza: Dead Souls, Mass Effect 3, Witcher 2, Dragon Age 2 (igen )…. Osv. Varvat med småspel för att bibehålla någon form av mental hälsa, förvisso. 😀

   Och tack! Alltid kul att någon uppskattar ens ord, även om vissa försök till pricksäkerheter antagligen missat måltavlan eller riktats åt helt fel håll 😉

Comments have been disabled.