Spelintron som ger mig rysningar

Kortare post idag. Spelintron som känns lite sådär magiska, ni vet.

Parasite Eve:

Musiken. Musiken gör allt i det här introt. Grafiken var väl för sin tid inte helt fy skam, men det ser ju smått förjäkligt ut med dagens mått mätt.

Demon’s Souls:

Musiken och stämningen säger en hel del om spelet. Myspysigt i hela kroppen, liksom. 🙂

Silent Hill:

Jag tror inte jag behöver säga så mycket. Videon säger det hela. Ett spel som garanterat inte hade blivit lika effektfullt utan Akira Yamaokas musik.

Och ett ganska tidsaktuellt spel, som många nog missat första versionen av
Killzone:

Scolar Visari är så underbart evuul. Och musiken är sådär marschpampig så det nästan gör ont i ögonen.

Och, för att mixa upp det hela -ett slut. Det innehåller kanske lite spoilers, så har ni inte spelat Legend of Mana, blunda och lyssna bara på musiken istället.

Ja, det sjungs på svenska. Det är Rednex-Annika som sjunger… För övrigt ganska sorgligt hur Square har misshandlat Mana-serien. Men det kommer nog mer blogginlägg om Squares märkliga beteenden.

5 comments

1 ping

Skip to comment form

  • Anna on March 1, 2011 at 4:38 pm

  Älskar Rednex-Annikas röst! Så passande japansk, gäll och skärande, på ett vackert sätt. 🙂 Och den här låten är jättevacker, förstår inte varför den har så många haters på nätet. 😛

   • Fredrik on March 1, 2011 at 4:44 pm
    Author

   Hur kan Yoko Shimomura ha haters? Nu hade jag kunnat vara clever och hävda att inlägget börjar och slutar med Yoko Shimomura, men det slog mig faktiskt först nu.

   Låten är så arketypiskt jrpg-ig så det nästan svider lite, men det görs så väl. Jag får INTE spela den hemma, så mycket är säkert, för husfridens skull.

  • KBill on March 15, 2011 at 1:09 am

  Ett annat intro som känns värt att nämnas är ju NIER. “Wiess, you dumbass!” Klockrent.

   • Fredrik on March 15, 2011 at 1:21 am
    Author

   Jag får villigt erkänna att jag glömde Nier. Det är, ursäkta eventuella svordomar, ett av de bästa spelen jag spelade förra året. Jag skrev ett litet kärleksbrev till det ( https://blog.explewd.se/2011/01/nier/ ). Musiken, storyn och karaktärerna är galet minnesvärda. Grafiken kanske inte lika mycket. Underbart spel.

   Kul att du dykt upp på radarn igen! 😀
   Finns du måhända på twitter?

    • KBill on March 15, 2011 at 2:30 am

    Åh det hade jag missat men det ska jag genast läsa nu. Hehe ja jag försvann där ett tag men började faktiskt alldeles nyligen att blogga lite smått. Twitter har jag inte någon än men det kanske kommer.

 1. […] detta inlägg angående minnesvärda intron och kom genast att tänka på NIER. För mig den största […]

Comments have been disabled.