Nytt i spelsamlingen

Har den senaste tiden lyckats snappa upp ett par schyssta fynd, mestadels gamla PlayStation 2-spel som jag antingen tidigare lånat, sålt av igen eller på andra sätt spelat igenom.

Shadow Hearts: From the New World – tredje spelet i den vrickade Shadow Hearts-sagan. Jag har skrivit lite löst om spelserien tidigare här.

Valkyrie Profile 2: Silmeria – inte så mycket att säga om det , jag missade det när det släpptes till PlayStation 2 2007, jag hade nog redan mentalt hoppat över till PlayStation 3. Dumt, men nu hittade jag det billigt.

Grandia 2 – Ännu en spelserie som gått sorgligt förlorad.  Första två spelen var riktigt bra på sin tid. Trean vill jag minnas som okej. Sen kom Grandia Xtreme. Ingen vet riktigt varför.

Devil May Cry 1,2 och 3 – Well. Jag är en sucker för Hideki Kamiya och Hideaki Itsuno.

Shin Megami Tensei: Lucifer’s Call: Ytterligare en serie jag nästan helt missat.

Drakengard: När det släpptes avfärdade jag det helt som ett uselt draksimulatorspel, då recensioner vid tiden verkade hävda så. Sen släpptes Nier, och jag insåg att Cavia är ganska briljanta. Dags att gå tillbaks och ge recensenterna fingret med andra ord, och testa spel istället för att lita på andras åsikter.

Hej hå. Mer till skämshögen. Det här är ju skitbra. 😀

 

11 comments

Skip to comment form

  • Lania on August 14, 2011 at 1:45 pm

  Oj! Vilka roliga spel du har köpt! Grandia 2 är ju riktigt roligt. 😀
  Har också Valkyrie Profile 2 men har inte spelat det än. Är lite sådär att jag vill spela klart ettan först, vilket jag heller inte har gjort! Argh!
  Det är alltid roligt att shoppa spel. 🙂 Yey!

  • Lania on August 14, 2011 at 1:46 pm

  Öh, jag är tydligen apdålig på svenska, som upprepar ordet roligt tre gånger i ovan kommentar. >_< Så jävla sämst! Jag skäms!
  Kan jag skylla på att jag inte ätit nåt och sitter och svettas för att jag har städat hela lägenheten? 😛

   • Fredrik on August 17, 2011 at 11:50 pm
    Author

   Det kan man alltid skylla på 😀

   Grandia 2 var riktigt bra, ja. Så även trean. Men därefter gick det ju rakt utför ett stup. VP2 hade jag tydligen provat lite. Bra att jag inte minns det alls. 😀

 1. Fast Drakengard *är* verkligen ett uselt draksimulatorspel 😀
  Iaf vill jag minnas att det var väldigt grått och monotont. Det står i bokhyllan någonstans och samlar damm nu. Men kanske du gillar det mer än jag gjorde.

  Men annars är PS2 verkligen en plattform med en hel del guldklimpar. Både Valkyrie Profile 2 och Lucifer’s Call ligger på min egen hitlist för spel som jag har tänkt plocka på mig när jag hittar dem för ett överkomligt pris.

   • Fredrik on August 14, 2011 at 2:49 pm
    Author

   Hej! Nya kommentatorer är alltid kul! 🙂

   Drakengard är definitivt grått och ganska monotont. Det känns som en märklig korsning av Dynasty Warriors och en railshooter.
   Av någon konstig anledning så funkar det hyfsat. Är nyfiken på hur storyn kommer utveckla sig, men gissar att jag kommer lägga undan det pga just monotonin.

   VP2 hade jag tydligen spelat tidigare, minneskort skvallrade om att jag hade sparfiler från det iallafall.

 2. o/

  En Dynasty Warriors/railshooter-mutant låter som en ganska vettig beskrivning av Drakengard faktiskt. Tyvärr för lite railshooter och för mycket Dynasty Warriors skulle väl jag isf flika in. Ja ja, jag tror bara att jag tog mig ett par uppdrag in i spelet. Kanske det blir mer varierande senare.

   • Fredrik on August 14, 2011 at 11:02 pm
    Author

   Hade jag köpt det när det var nytt, när konkurrensen var rejält stark (det släpptes trots allt två år efter Final Fantasy X) så hade jag nog blivit rätt besviken på Square.

   (Visst, det faktum att jag betalade under hundralappen för det gör väl att jag inte känner mig helt blåst)

   Nu känner jag mig lite äldre, lite visare. Ja, det är så in i helskotta monotont och hack&slashigt. Ändå har jag tagit mig igenom halva spelet, och det finns något jag gillar. Jag kan bara inte sätta fingret på vad. 🙂

   Det ska bli kul att ge sig an Lucifer’s Call vad det lider. Jag har helt skippat Shin Megami Tensei-serien och bara rört Persona-serien pyttelite.

  • Krille on August 17, 2011 at 12:32 am

  Ta och kör igenom Shin Megami Tensei: Lucifer’s Call så snart du kan, det var detta fantastiska spel (eller Nocturne som det hette då) som fick mig att fastna i denna underbara spelserie.

  På tal om SMT så låt oss hoppas att 3DS-versionen av Devil Survivor med namn Overcklocked kommer till Europa – hatar regionslåsningar 🙁

   • Fredrik on August 17, 2011 at 10:50 am
    Author

   Japp. Lucifer’s Call (Nocturne) kommer definitivt bli nästa PS2-spel jag ger mig på. Sen måste jag ju såklart införskaffa Persona 2 och 3 till PSP, har redan ettan. Det är … stort. 🙂

  • Krille on August 23, 2011 at 10:45 pm

  Persona 1&2 är dock inte ens i närheten av lika bra som del tre och fyra i mitt tycke, kör hellre de två före ettan och tvåan så att du inte hinner ge upp serien innan du kommit till dessa mästerverk.

   • Fredrik on August 24, 2011 at 2:45 am
    Author

   Jag gillade stämningen i första Persona, och vad jag sett/hört om P3 och P4 så lär jag inte bli besviken. Däremot var ettan lite knepigt – det var en jävla massa att hålla koll på vad gällde att sno åt sig demonsjälar. Stridandet blev lite lätt långtråkigt. Och det var ett smärre helvete att navigera sig runt i världen.

   Men, bortsett från det gillade jag det. 😀
   Körde bara fast någonstans sådär 70 timmar in och visste inte var jag skulle ta vägen. Tror jag sprang på en sån här fin omotiverad svårighetsspik.

Comments have been disabled.