Nytt i spelsamlingen, vecka 39

Det här med att se till att en spelsamling blir mindre går inte så jättebra, faktiskt.

Eftersom det efter en dryg månad utan inkomster äntligen trillat in lite lön, så tillät jag mig ett par extravaganser.

El Shaddai – Ascension of the Metatron (PS3). Som gammal 1up-veteran så har jag hört Shane Bettenhausen snacka om det här spelet under rätt lång tid. Testade demot när det kom och blev såld. Efter att ha läst Håkans recension på eurogamer blev jag övertygad – det här är ett spel för mig. Sagt och gjort, det är införskaffat. Gudarna vet när jag kommer ha tid att spela det, men hey. Det är ägandet som räknas, right?

Ytterligare ett spel med viss 1up-anknytning, Child of Eden hamnade i inköpspåsen. James Mielke, forna editor in chief för magazinet EGM, webbplatsen 1UP jobbar ju numera på Q Entertainment, studion bakom Lumines. Den kreativa galningen Tetsuya Mizuguchi har äntligen skapat en spirituell uppföljare/remake till det gravt underskattade Rez (PS2/Dreamcast).

Sen vet jag i ärlighetens namn inte varför Dead Rising 2 och Crysis 2 hamnade i påsen, men jag skyller på att dom var billiga.

Och så får jag skylla nästa inköp på Krille/speltokig.eu som påminde mig om att det fanns en nyversion av Final Fantasy Tactics till PlayStation Portable. Sagt och gjort, en prisjakt-sökning senare så hittar jag Final Fantasy Tactics: War of the Lions hos discshop. 2 kvar i lager? Done deal. Såg även att Star Ocean – First Departure fanns i sammakampanj. Ålrajty!

… Men med tanke på att spelhögen växer, det ser ut att bli en intensiv höst så kommer de här spelen nog ligga på hög ett tag.

Ico/Shadow of the Colossus borde hamna i brevlådan imorgon. Jag vet inte om jag vågar ge mig på ett mer högupplöst Shadow of the Colossus, men jag tänkte försöka. Det lär iallafall få första prioritet. Såvida jag inte fortsätter snöa in på Shin Megami Tensei: Lucifers Call eller Devil May Cry 4, dvs.

 

6 comments

Skip to comment form

 1. MEN ICO/SHADOW OF THE COLOSSUS OMG OMG OMG JAG VILL HA DET NU!!!!

  Sådär, med det överstökat … 😛

  Kul att du köpte Crysis 2. Jag såg att du redan kommenterat mitt Crysis 2-inlägg, så jag ska inte upprepa mig här. Men det är ett bra spel. Både grafiskt och gameplaymässigt.

  El Shaddai är jag tveksam till. Jag gillade inte riktigt demoversionen, även om jag verkligen älskade designen i spelet. Herregud, alltså. Det sade bara pang, bom, och så satt det plötsligt en design-GOTY-stämpel på det spelet. Men sedan tyckte jag att det kändes lite enformigt, och mest som att man bara hamrade X-knappen under striderna.

  Dead Rising 2 har jag för mig ska få en remake, så det blir väl i samband med den som jag överhuvudtaget skulle kunna tänka mig att köpa spelet. Samtidigt har demoversionerna i den spel-serien verkligen lyckats göra mig avtänd, trots att galet mycket zombies + mycket galna vapen borde vara så nära instawin man kan komma.

   • Fredrik on September 28, 2011 at 12:06 pm
    Author

   Ah. Just, du har ingen PlayStation 3? Det känns lite som att Ico/SOTC-samlingen kan bli din killer app som gör att du måste skaffa en? 😉

   (Argh. Inget brev i brevlådan än. Curses! Inte för att jag har tid idag, ändå. Men … )

   Crysis 2 ska jag nog försöka starta och testa i helgen. Som sagt, plockade det och Dead Rising för att lokala Game hade en “2 för 400”, och jag tänkte “what the hell”. Men efter att ha läst ditt orerande om Crysis 2 så känns köpet betydligt mer rättfärdigat. Jag är helt ny till Crysis-serien överlag, så.

   El Shaddai – ja. Demot tyckte jag var rätt okej spelmässigt, men jag föll stenhårt och direkt för det knäppa, japanska. Animationerna och den grafiska stilen är helt vansinnigt briljant, vacker och värd att stödja. Storyn verkar vrickad. Så även om spelet kanske lider lite spelmässigt så ville jag stödja idén. Det måste få existera knäppa, japanska spel som faller utanför alla mallar. Tyvärr så verkar ju UTV Ignition ha lagt ner all form av intern utveckling.

  • Ina on September 28, 2011 at 1:49 pm

  Älskar sånahär inlägg. Vet inte riktigt varför… kanske för att jag ser att jag inte är den enda som förstorar backloggen? 😛

  Jag har lite samma känsla om El Shaddai som Ercarret. Grymt snyggt, men gameplay imponerar inte. Det är verkligen japanskt galet på ett bra sätt, men varför kan inte supergrymt gameplay och galenskap gå hand i hand lite oftare? 🙁

  Vill definitivt läsa åsikter om Child of Eden! Se till att spela det lite snart ;D

  Dead Rising är en serie jag egentligen knappt petat på, ändå köper jag allt som släpps 😛 Tur att sambon gillar det 😀

  Crysis 2… åh. Måste skaffa. Äh. Måste spela ettan. Tid. Noooes!

  Du och Krille gör det verkligen inte lätt att ignorera SRPG-genren. Jag borde. Har varken tid eller stort intresse men suget att testa spelen finns där ändå. Gawd D:

  Mmmm, ICO/SotC. Måste ge ICO en ny chans. Tid… just ja. Jag har ingen!

   • Fredrik on September 28, 2011 at 1:54 pm
    Author

   Det är ju det där med tid. Jag hinner ju inte krympa skrämshögen i takt med att nya, tuffa saker kommer. 🙁

   Sen att jag är DUM NOG att ge mig på massiva, japanska rollspel, strategiska sådana eller inte är ju mitt eget fel. Tänk så många spel jag hade kunnat avverka om jag inte spenderat 150+ timmar i Xenoblade? En jävla massa, gissar jag.

   Men det finns gott om tid. Kan vi låtsas iallafall.
   Vill du testa ett SRPG så skulle jag nog tipsa om … ja du. Jag vet faktiskt inte vilket som är mest lättillgängligt. FFT:Advance är ganska lätt att komma in i. Ogre Tactics är det inte. 😀

  • Holmberg on September 28, 2011 at 3:59 pm

  Kul idé att lista vilka nya spel som lagts till i högen man aldrig hinner igen. Min första tanke var att såna här inlägg ska jag också börja med men sen kom tveksamheten.

  Jag misstänker att jag skulle framstå som en idiot med tanke på att jag köper iaf 5 spel för varje jag spelar 🙂

  Crysis 2 har jag iaf spelat.. och jag håller med Sebastian. Det är ett bra spel och spelvärt. Snäppet bättre än standardshootern men nog inget jag kommer nostalgi-köpa igen om 10 år, hehe.

   • Fredrik on September 28, 2011 at 4:07 pm
    Author

   Hej!

   Jag har ingenting emot att framstå som en idiot, och sitter lite i samma sits som du. Jag har spel inköpta förra året som jag inte hunnit röra, och den där jädra högen fortsätter ju bara växa. (Eller värre. Jag tror jag köpte Devil May Cry 4 2009, rörde det i två timmar.)

   Men, eftersom jag dessutom är glömsk så var jag så illa tvungen att börja dokumentera vad jag har köpt redan, eftersom jag av misstag plockat på mig dubletter av saker. 😀

   Och tja, det är väl alltid kul att skriva av sig lite om vad man förväntar sig av ett spel, eller varför man plockat upp det, även om det kommer dröja ett bra tag innan man kan dela med sig av intryck om det.

   Crysis 2 får nog bli helgens projekt, såvida inte Shadow of the Colossus hinner trilla ner först. Så får det bli. Två tunga rekommendationer pushar definitivt upp Crysis 2 en bra bit på listan.

Comments have been disabled.