Nytillskott i hyllan

Hur gör man för att få en skämshög av spel att minska?

Svar:

Xbox 360

Men tjenare. Du var röd, svart och fin.

Man köper såklart en ny spelkonsoll. Så, jag finns numera även på Xbox Live. Addera mig ( expl3wd ) , men räkna inte med att jag vill joina några hyperrealistiska militäriska shooters, eller kanske ens spela mot dig. Min gamerscore är respektabla ‘0’, då jag har ett enda spel till konsollen (Gears of War 3, och jag är hyfsat ointresserad av att påbörja tredje delen i en trilogi…).

Bortsett från nedanstående (okompletta) lista, vilka spel är must haves till Xbox 360 för min del? (Alla multiplattformspel jag har varit intresserad av har jag redan till PlayStation 3)

* Alan Wake
* Lost Odyssey
* Tales of Vesperia
* Deadly Premonition
* Condemned: Criminal Origins
*  Blue Dragon
* The Last Remnant
* ( Mass Effect 1, 2 för att kunna spela samma karaktär rakt igenom till trean utan att behöva göra det på PC )
* Dead Rising

Vad har jag missat i ovanstående? Skräck, rollspel, äventyr. Förstapersonsskjutare går bort, sålänge det inte är a’la Bioshock eller Singularity.

 

19 comments

Skip to comment form

  • Ina on October 2, 2011 at 7:53 pm

  Oh, Condemned! Kom på förut att jag borde tipsa dig om det men då behöver jag ju inte det 😛

  Kommer inte på några stora exklusiva titlar som känns speciellt värda utöver de du listat så här kommer en liten, liten lista på XBLA-exklusiva (på konsol iaf) spel jag tycker att du borde prova (att alla XBLA-titlar måste ha gratis trials är en så sjukt bra regel).

  ilomilo
  The Maw
  ‘Splosion Man (vet inte vad jag tycker om detta riktigt, men det är värt att testa)
  Torchlight
  Shadow Complex (inte testat själv men det är väldigt hyllat)
  Samma med typ Bastion och Insanely Twisted Shadow Planet

  Dead Rising: Case Zero var också riktigt bra så jag rekommenderar det om du känner för att spela mer DR nån gång. Passade riktigt bra som en liten Arcade-titel. En begränsad liten plats blev mycket, mycket roligare än att ränna runt i ett stort köpcentrum. Case West lär vara lika bra, men det har jag inte spelat då det utspelar sig efter tvåan, och jag spelar (*host*skjuter upp*host*) dem i ordning 😛

  …erh. Ja. Det var det jag kan komma på tror jag. Typ. Vet att det finns andra exklusiva spel där ute som andra gillar. Men dessa är de jag själv kommer på och vill rekommendera folk att testa.

   • Fredrik on October 2, 2011 at 9:06 pm
    Author

   Ah, god poäng med att det finns trials på det mesta. Noterar ovanstånde. 🙂
   Tackar för tipsen!

  • Gnoit on October 2, 2011 at 10:05 pm

  Lyx, jag fick den svarta 360n när polarn överraskade mig en present… jag som tänkte köpa Gear-versionen. 🙁 (Borde vara glad att jag fick en ny 360 gratis.)
  Kan varna att Tales of Vesperia är halvt omöjligt att hitta till en billig peng eller nytt för den delen (synd då det är ett riktigt bra spel).

  • Lania on October 4, 2011 at 11:49 am

  Men visst finns Tales of Vesperia att köpa via XBOX Live?
  För det verkar ju smått omöjligt att få tag på på skiva numera, om inte 1000+ kr känns som en rimlig peng.
  Bra spel ja, men inget Xenoblade. Just sayin’!

  • Fredrik on October 4, 2011 at 11:53 am
   Author

  Ja, Vesperia verkar finnas att köpa via Games on Demand. 800-1000 spänn känns inte helt rimligt via Tradera eller retrobutiker. Hurr. 🙂

  • Robert on October 4, 2011 at 1:08 pm

  Antar att du lirat Eternal Sonata på PS3?. Annars så kanske Viva Piñata kan vara något. Bygg upp en trädgård och gör den anpassad för att få nya piñatas att komma till din plätt.
  Annars finns ju Fable 2 och 3 att inhandla till schyssta priser nu oxå.
  Visserligen så var jag inte speciellt förtjust i något av de spelen jag tipsar om, men jag har hört att jag har dålig smak. Kanske är något du bara inte tänkt på. ;p

   • Fredrik on October 4, 2011 at 1:18 pm
    Author

   Eternal Sonata har jag kört en del på PS3, ja. Annars var det ett ypperligt tips. 🙂
   Viva Piñata måste jag plocka upp – hade helt glömt bort det. Det verkar lagom knäppt och knepigt.

   Fable – har provat ettan och tvåan lite, fastnade aldrig för den märkligt dåliga kameran och Molyneuxs hajp. Men hittar jag dom billigt så lär dom väl slinka ner i inköpskorgen. 😀

   Tack för tipsen!

 1. Alan Wake, Lost Odyssey, Shadow Complex och Dead Rising: Case Zero har du ju redan koll på, men skulle vilja föreslå att du kollar in dessa först (alternativt Dead Rising 1 innan Case Zero om du har lite extra tid över).

  Annars har jag svårt att komma på någon måste-ha titel som är 360-exklusiv som skulle passa just dig, men känner ändå att jag måste nämna Dance Central trots att jag tvivlar på att du kommer att kolla in det 😉

  Men kolla runt lite på XBLA, där finns väldigt många guldklimpar som exempelvis en portning av Ikaruga, men då många av spelen nu även finns till PSN har jag dålig koll på vilka som är exklusiva.

  Annars är det väl spel som Mass Effect 1 (om du inte spelat det på PC), Halo-serien (själv inte så imponerad), Gear of War-serien (älskade verkligen ettan när den var ny), Ninja Gaiden 2 (inget måste-ha, men likväl underhållande), Dead or Alive 4 (ett av få beat ’em up som jag verkligen gillar), Forza Motorsports-serien (bättre än Gran Turismo), Project Gotham Racing 4 (grym arkadracing) och Table Tennis (som jag personligen tycker var riktigt tråkigt) som brukar dyka upp vid frågeställningar av det här slaget, men det känns som att de absolut viktigaste spelen för just dig redan finns med bland tidigare kommentarer och på din egen lista.

  Vill även slå ett slag för Bayonetta som var grymt mycket bättre till 360 än till PS3, men det har du väl redan spelat om jag inte minns fel? Det kanske blev bättre till PS3 med någon uppdatering också?

   • Fredrik on October 5, 2011 at 2:06 am
    Author

   Hmm. Mer Bayonetta hade kanske inte skadat. Efter patchen blev PS3-versionen väsentligt bättre. Möjligheten att installera till hårddisk hjälpte enormt mycket. Men jag ska definitivt överväga en 360-version också. Då får jag dessutom lite (mer) incitament till att åter falla handlöst för det spelet och förlora all tidsuppfattning och vett. Woohoo! ;D

   Racingspel – kanske inte helt min påse. Burnout är så långt jag fixar i realism. Ninja Gaiden har jag bara rört lite grundläggande till original-xboxen ( trots att jag har båda Sigma-spelen till PS3 ), men varken kameran eller spelbalansen kändes särskilt rolig. För många cheap kills bara för att. Fel sätt att göra ‘svåra’ spel på.

   Men jag ska definitivt gräva rejält på Xbox Live Arcade när jag har tid och råd. Shadow Complex hade jag faktiskt glömt bort. Ikaruga och Radiant Silvergun känns också som givna, masochistiska köp.

   Dance Central? Jag är … skeptisk. 😀

 2. Mer Bayonetta är aldrig fel!

  Om du gillar vanliga Burnout så är väl Burnout Revenge exklusivt till 360 för denna konsolgeneration, även om det är en konvertering av ett PS2-spel kan det ju vara värt att kolla in med lite bättre grafik och roligare onlineläge (har jag för mig), sånt har ju faktiskt betydelse i bilspel…

  Sen är ju 360:n bakåtkompatibel, så om du missat några Xbox-spel har du ju nu möjligheten att ta dig an exempelvis Jade Empire på konsol.

   • Fredrik on October 6, 2011 at 12:38 am
    Author

   Jag glömmer hela tiden att den är bakåtkompatibel. Kanske skulle passa på att addera, eller göra något åt snarare, det faktum att Knights of the Old Republic 1 och 2 ligger i backloggen och inte ens ägs. Fast dom flyter nog på bättre på PC. Hrm. 🙂

   1. Jag spelade KOTOR-spelen på 360 och det flöt på helt okej, men jag vill minnas att det hade en hel del ljudproblem. Jag minns inte riktigt VAD för ljudproblem, men jag har för mig att det försvann helt eller delvis lite då och då. Jag skulle nog rekommendera att köra dem på PC.

    Jade Empire kändes dock väldigt mycket som ett konsolspel när jag spelade det på PC, så det funkar nog bättre (åtminstone kontrolmässigt) på 360.

    Men tänk på att kontrollera att spelen faktiskt är bakåtkompatibla. Det är inte alla som är det. Jag gjorde misstaget att köpa original-Xbox-Riddick-spelet, och blev ganska besviken när det inte fungerade. (Lyckligtvis kom ju Dark Athena något år senare, så jag fick spela det iaf.)

     • Fredrik on October 10, 2011 at 2:47 pm
      Author

     Jo, jag såg på någon back-compatlista att KOTOR-spelen skulle fungera bra, eventuellt med lite ljudproblem.

     Jade Empire försökte jag gilla till original-xboxen. Det gick inte sådär jättebra. Jag tröttnade efter någon timme. Vet inte riktigt vad det var som avskräckte mig.

     1. Jag gillade JE. Det är inte Biowares bästa spel, men det är en skön setting och mysiga karaktärer. Dessutom har jag för mig att striderna är real time, vilket var ganska ovanligt (då). Sedan gillar jag verkligen ett val man har i slutet. Jag ska inte spoila något, men det är skönt udda.

      Jag kan rekommendera att du ger det en lite längre chans, om du hittar det billigt (det finns på Games on Demand, har jag för mig, men jag vet inte vad det kostar. Spelen där kan ibland ligga lite i överkant).

 3. Så du köper en 360 främst för de exklusiva spelen, utan att vara alltför intresserad av Forza, Halo, Fable eller Gears of War? Det är … Okej, kör på det.

  Som tur (för dig) är en av konsolens främsta styrkor verkligen XBLA. Det finns många riktigt bra spel där. Jag älskade ju ‘Splosion Man (även om det är lite sådär småsadistiskt, vilket var oerhört avskräckande i början). Det kom också en uppföljare, Ms. ‘Splosion Man, för några månader sedan. Tyvärr har jag inte hunnit spela det ännu, men jag gillade demon skarpt.

  Limbo och A World of Keflings (de kom väl aldrig till PS3?) är andra XBLA-rekommendationer.

   • Fredrik on October 5, 2011 at 2:41 pm
    Author

   Ssssh. Nu ska du inte vara sådan. Jag konstaterade bara att det nog var läge nu att införskaffa en sådan box. Det blev till ett förmånligt pris och så. 😉

   Keflings! Det hade jag också glömt. Det verkar finnas en hel drös XBLA-saker jag måste kolla in. Perfekt.

   Limbo kom till PS3 i början av sommaren. Underbart litet spel.

  • Robert on October 7, 2011 at 9:48 am

  Addade dig på xbl från mitt id: xL oHcean.

 4. Alla som jag känner är måste titlar är redan nämnda här. Alan Wake osv..

  Däremot måste jag säga att Dead Rising aldrig föll mig i smaken. Ville gilla det men tyckte tyvärr att det var riktigt trasigt. Spelas på egen risk 🙂

   • Fredrik on October 9, 2011 at 10:08 pm
    Author

   Tackar!

   Vad jag hört om Dead Rising så låter det som något som skulle kunna passa mig. Med tanke på att det är samma team som ligger bakom det smått straffande Breath of Fire: Dragon Quarter ( med ett nästan lika defekt/utmanande save-system) får mig att tro att jag kaaaanske skulle gilla det. Om inte annat så är det ganska billigt. 🙂

Comments have been disabled.