En helt annan skämshög

Det finns en nackdel med att vara en inbiten spelare. Andra kultur/underhållningsformer kan hamna i skymundan. I mitt fall oftast böcker. Istället för att läsa böcker när jag pendlar så har jag med mig en Nintendo DS, en PlayStation Portable eller sitter och lyssnar på podcasts. Eller arbetar på laptopen.

Och när jag är hemma, ja, då sitter jag framför datorn, tevespelen eller annat.

Skämshögen av böcker, delar av.

Skämshögen av böcker, delar av.

Nu är det här bara en bild av den mest nyinköpta hyllraden böcker. Tematiskt är det väl mestadels spelrelaterade böcker, bortsett från Pratchett och Richard Morgan. Det skulle stått en “Glasshouse” av Charles Stross också, men den var en katt snäll nog att slå ner i ett vattenfyllt badkar.

Målsättningen för helgen är att plöja igenom minst en av ovanstående. Frågan är bara var jag ska börja.
Rand känns för tjock. Mass Effect behöver läsas i rätt sekvens. Richard Morgan är förvisso tuff, men är jag på humör för militärisk scifi? Pratchett-humor?

Äh. Jag tar nog och spelar lite istället.

 

 

5 comments

Skip to comment form

  • Ina on March 18, 2011 at 2:04 pm

  Känner igen det där. Har en gigantisk filmskämshög, en väldigt liten men väldigt skämsig tv-serieskämshög och en liten bokskämshög. Men bokhögen brukar jag plöja igenom nästan hela vägen till botten då och då! Är en bokslukare av rang, egentligen ^^

   • Fredrik on March 18, 2011 at 2:11 pm
    Author

   Jag har inte sett på film på år och dag, så där är högen också ganska markant. :-/

   Böcker gillar jag att läsa, men det finns “plötsligt” så mycket annat som tar tid ifrån bokläsandetid. För ett par år sedan jobbade jag i Köpenhamn, och hade ganska rejält med pendlartid. Då slukade jag böcker. Nu har jag betydligt kortare pendlingstid, och läser därmed inte lika ofta. När jag är hemma blir det liksom inte av. Datorn kallar. Spelen kallar. Böckerna skriker inte lika högt efter uppmärksamhet. 🙁

  • Lania on March 18, 2011 at 2:12 pm

  Jag har inga spelrelaterade böcker förutom mina guider, men jag har köpt ett antal böcker som jag tänkt läsa i år. Nu var det ett tag sen jag läste, men det blir ju så när man spelar spel som innehåller mycket manus, vill jag tänka i alla fall. Och man kan ju inte ha tid med allt, jag försöker att inte ha så dåligt samvete. 🙂 Spela du – inget fel med det! ^^

 1. Mycket tjusigt tema på din blogg! 😉

  Jag har alltid tänkt att böcker om spel ska vara tråkiga, men jag vet inte varför. Har hört att det finns böcker till vissa spel jag faktiskt gillar – så jag kanske borde ta mig i kragen och levla upp toalettlektyren (som idag består av läxor och fanzines).

  • Fredrik on March 23, 2011 at 11:33 am
   Author

  Starfighter: Det finns ett par spelböcker som faktiskt är bra. Jag var skeptiskt under väldigt lång tid, men efter att ha dragit igenom de två Dragon Age-böckerna som kom för ett tag sen så har jag bytt åsikt lite.

  Om rätt person skriver, och det förvaltas väl och “inom” rätt värld så kan det fungera. 🙂

Comments have been disabled.